Sälja / Köpa

 

 

 

 

 

 

 

Välkommen till din lokala mäklare i Torekov och på Bjärehalvön med omnejd

Skall du sälja din bostad?

Vi börjar med att boka en tid och mötas. Vi tittar på huset och berättar om vårt sätt att arbeta. Vi diskuterar igenom försäljningen förutsättningslöst. Vi funderar därefter över marknadsvärdet. I detta läge vill vi inte veta vad Du hoppas på att få ut – allt för att undvika glädjekalkyler, och kunna ge Dig en objektiv bedömning. Detta blir sedan Ditt beslutsunderlag. Vill Du sälja? Stämmer kemin? Vill Du anlita oss? Då har vi ett gott utgångsläge!

Om du sedan vill anlita oss gör vi sedan tillsammans upp en tänkbar handlings- och tidsplan. Vi anpassar vårt arbete efter Dig och Dina planer och Ditt hus. Vi har inga ”Standardmallar” eftersom vi ännu inte har stött på så många standardmänniskor eller standardhus!

Det är inte så ofta vi använder ”Till Salu” skyltar till exempel. Ofta ramlar skylten ner i diket och ser då bara tråkig ut. De nyfikna börjat spekulera! Det finns andra, oftast bättre sätt, att tala om att huset ska säljas.

Delvis av samma skäl har vi heller ingen reklam på våra bilar. Vi väljer den annonsering som vi tror passar Dig och Ditt hus bäst. Kanske vill Du inte annonsera alls. Det är inte heller alltid nödvändigt. Ibland räcker vårt stora kundregister långt!

Kanske Du ändå ger oss förtroendet att lämna försäljningsprocessen helt i våra händer. Det är också helt i sin ordning. Vi gläder oss åt frågor. Vi uppskattar konstruktiv kritik.

Om Du är missnöjd – tala om det för oss! Är Du nöjd – berätta det för Dina vänner!

Skall Du köpa ny bostad?

Att finna sin plats att bo på. Att finna sig till rätta…Vissa vet exakt vad de vill ha. Andra prövar, längtar… Vad står på Din önskelista? Ett gammalt hus att vårda? Fri sikt och öppet landskap? Inne i byn? Nyproduktion? Eller något litet, billigt som Du kan fixa själv?

Medan Du söker och letar kan det vara klokt att även titta på hus som inte omedelbart fångar Ditt intresse. Dessutom utvecklar Du Din egen kunskap och känsla för värden och utbud, och kan låta Ditt sökperspektiv smalna efterhand.

Du kan titta på vårt utbud på nätet, om Du har tillgång till det. Vill Du däremot ha vår aktiva hjälp att verkligen hitta något, behöver vi lite hjälp. Vi lovar att lyssna aktivt, om Du lovar att kontakta oss så ofta Du har lust.

När Du så småningom finner huset med stort H (ibland tar det lite tid att hitta hem!) vill vi i en ibland överhettad marknad med konkurrens, budgivning och snabba ryck, ändå försöka ge Dig förutsättningar för ett välgrundat beslut.

Kort sagt – vi blir Ditt bollplank i precis så stor utsträckning som Du vill ha och behöver.

 

Vi erbjuder….

Kostnadsfri värdering och rådgivning                                                                  

I uppdraget ingår alltid fri värdering av Er bostad. Dessutom rådgivning gällande den aktuella situationen på marknaden i förhållande till er personliga situation.

Goda bankförbindelser                                                                                      

När köparna skall ha sin finansiering för köpet är vi behjälpliga. Genom goda kontakter med alla banker kan köparna få möjlighet till alternativ för sin finansiering. Det kan underlätta för genomförandet av affären.

Stort kundregister med högaktuella köpare

Stort kontaktnät och intresserade köpare för att även kunna göra diskreta affärer. De kunderna har lämnat sina förutsättningar så Ni får spekulanter som också kan genomföra affär.

Erfarenhet och bra försäljningsresultat

Över 25 år som aktiv fastighetsmäklarfirma har givit mycket kunskap inom området. Denna uppdateras löpande genom fortbildning för att hålla reda på nyheter inom juridik och skatter.

Marknadsföring på Internet och i tidningar

Idag är Internet ett väldigt effektivt medium som lockar många köpare. Hemsidan är kopplad till hemnet.se. bovision.se och blocket.se. Det ger bra resultat. Vår målsättning är även att försöka annonsera i de tidningar där responsen är som bäst.

Många nöjda kunder

Titta under ”sålda ett urval” där finns smakprov på genomförda affärer. Där finns en blandning av de objekt vi har erfarenhet av.

Fri skatteberäkning                                                                                                                

I uppdraget ingår alltid en beräkning av reavinst/förlust vid olika utfall och sedan efter de verkliga resultatet. Skattereglerna ändras ibland och det är skönt för dig som kund att veta att någon tar hand om den beräkningen.

Flyttstädning ingår ofta i uppdraget

Vi har bra samarbete med städföretag som gärna tar hand om Er flyttstädning.

Försäkring mot dolda fel

Önskas säljaransvarsförsäkring, som skyddar dig mot ersättningskrav för dolda fel är vi behjälpliga.

Energideklaration

Från och med 1 januari 2009 är det lag på att alla hus som säljs genomgått en energideklaration. Vi kan förmedla kontakt med firmor som utför en sådan.