Om oss

Mäklarfirma i Ängelholm & Båstad

Den lilla mäklarfirman med breda kunskaper!

Välkommen till Lotsen Mäklarhus AB som är den lilla personliga mäklarfirman med 100 procent engagemang och service för sina kunder.

Att välja rätt fastighetsmäklare kan för många kännas svårt, då man normalt sett inte gör så många fastighetsaffärer i livet. Väljer ni Lotsen Mäklarhus AB, kan ni känna er extra trygga då vi förutom att arbeta med fastighetsförmedling även arbetar med juridisk rådgivning för fastighetsmäklare och privatpersoner i hela Sverige, vilket vi tror är ganska unikt. Vi kommer varje dag i kontakt med många frågor och problem som kan uppstå vid en fastighetsaffär. Våra styrkor är 100 procent engagemang, personlig service och tillgänglighet samt god lokal kännedom. Vår ambition är att göra vårt yttersta för att kunderna skall bli nöjda.

Varmt välkommen till Lotsen Mäklarhus AB så skall vi diskutera igenom just Din situation och Dina önskemål!

Historia

Körner & Co Mäklarfirman AB startades av Staffan Körner i början av 1990-talet. Företaget såldes till Bengt Lundquist 2000 då han också ändrade namn till Lotsen Mäklarhus AB. 2010 såldes mäklarfirman till Katarina Petersson som nu driver rörelsen vidare.

 Vi som arbetar här

Jag heter Katarina Petersson och bor i Båstad. Jag är både fastighetsmäklare och jurist. Min juristexamen tog jag i Lund 1993 och min fastighetsmäklarexamen vid Malmö Högskola 2009.

Jag har arbetat med en mängd olika saker under mitt liv. Jag är född och uppvuxen på ett lantbruk, har arbetat inom restaurangbranschen några år, varit utbytesstudent i Österrike samt läst internationell privaträtt vid universitetet i Trier, Tyskland. Dessa senare erfarenheter medför att jag talar flytande tyska.

Vidare har jag arbetat som notarie vid domstol i Halmstad, vilket ledde till notariemeritering. Jag har även arbetat med EU-projekt utomlands under ett par år samt inom olika enheter på Migrationsverket under cirka 10 års tid. På Migrationsverket arbetade jag främst med asylprövning.

2007 sökte jag in på mäklarutbildningen vid Malmö Högskola och arbetade och studerade under två års tid.

Därefter tog jag tjänstledigt från min fasta statliga tjänst på Migrationsverket och startade enskild firma. Först arbetade jag med fastighetsförmedling på uppdrag av Lotsen Mäklarhus AB och efter cirka två år köpte jag firman.

Under 2010 inledde jag också samarbete med Michael Eckerstein som är juridisk konsult för fastighetsmäklare och arbetar sedan dess också med juridisk rådgivning för fastighetsmäklare i hela Sverige.

Jag tror att kombinationen av att vara fastighetsmäklare och arbeta med juridisk rådgivning för fastighetsmäklare är unik, vilket gör att jag har stor kunskap om fastighetsmarknaden i hela Sverige samt vet vilka frågor som brukar dyka upp innan, under och efter en fastighetsaffär. Dessutom är båda arbetena oerhört stimmulerande.

Ni som kunder kan därför, om ni anlitar Lotsen Mäklarhus AB, känna er extra trygga vid en fastighetsaffär.

Utbildningsbakgrund

Högskoleexamen i fastighetsvetenskap, (Fastighetsmäklarutbildning) vid Malmö Högskola 2009

EU-projektledarutbildning, Folkuniversitetet Malmö 1997

Juris Kandidatexamen, Lunds universitet 1993

Läst Internationell privaträtt i Trier, Tyskland 1992

Enstaka kurser Öst- och Centraleuropakunskap, Miljörätten i samhället, Datarätt, Tyska för jurister samt Mänskliga rättigheter 1991-93

Studentexamen, humanistisk linje, halvklassisk variant, Klippans Gymnasium, 1982

Yrkeserfarenhet

Arbetar med juridisk rådgivning för ca.300 fastighetsmäklare runt om i Sverige i samarbete med Eckersteins Juridik sedan 2010

Fastighetsmäklare på Lotsen Mäklarhus AB i Torekov sedan 2009, och sedan december 2010 även VD på Lotsen Mäklarhus AB

Arbetat inom olika enheter på Migrationsverket, främst med asylprövning under perioden 2000-2009

Projektkoordinatör i Nairobi, Kenya 1997-99

Deltagare i Fact Finding Mission, Nordöstra Somalia 1997

Projekthandläggare på SUDEA i Addis Abeba, Etiopien 1996

Notariatjänstgöring, Länsrätten Halmstad 1993-95

Diverse sommarjobb 1987-92

Restaurangbranschen 1984-86

Utbytesstudent Österrike 1982-83

Språkkunskaper

Engelska, flytande i tal och skrift, Tyska, flytande i tal och skrift, Franska, grundläggande kunskaper, Spanska, grundläggande kunskaper, Latin, grundläggande kunskaper, Somaliska, något, Amhariska, något